Slægtsforeningen Damsted

Gennem ord og billeder fra før og nu, vil jeg forsøge at fortælle en slægtshistorie om mine oldeforældre Laura og Hans Damsted som overtager Gerskov Bygade 11 af Lauras forældre Lars Hansen og Kirsten Andersdatter i 1892 og driver den indtil 1938, hvorefter gården sælges til anden side.
Begge mine oldeforældre var døde da jeg blev født i 1952. Har derfor aldrig kendt eller mødt disse personer. Men jeg syntes det kunne være sjovt at forsøge at gøre dem historisk levende for eftertiden med basis i de oplysninger  og billeder jeg har. Følg historien på de følgende sider.

Kirsten Andersdatter og Lars Hansen Arnes tipoldeforældre
Her et billede af Hans Damsteds svigerforældre Lars Hansen og Kirsten Andersdatter - måske  år 1892 i hvilket år de overdrog Gerskov Bygade 11 til deres datter Laura og ægtefælle Hans Madsen Damsted mod de skulle bo på aftægt på gården.

  Mindesmærke på Gersø 1      Mindesmærke på Gersø 2
To billeder af mindesmærket på Gersø for inddæmning af 63 tønder land (35 ha) og som udgjorde store dele af den landbrugsjord i Gerskov,  hvor Lars Hansen og senere Hans Damsted har dyrket korn og andre afgrøder til brug i landbruget og husholdningen. Min 2 x tipoldefar Hans Pedersens navn står nævnt på mindesmærket.

Side 2

  Gerskov Bygade år 1938 
                         Luftfoto fra 1938 af Gerskov Bygade 11 fundet websitet Danmark set fra luften.

  Gerskov Bygade 14.12.2016 M
                Privat foto af 14.12.2016 - Gerskov Bygade 11 set fra vejen op i indkørslen.

 Side 3 

Denne side er pt under redigering.        
       

 

 

 

                                                                                                                                                                                

Gerskov Bygade år 1938 Hans Madsen Damsted 2 Violin

 

                                       
                                                      

Gennem ord og billeder fra før og nu, har jeg forsøgt at fortælle en slægtshistorie om mine oldeforældre Laura og Hans Damsted, som overtager Gerskov Bygade 11 af Lauras forældre Lars Hansen og Kirsten Andersdatter i  1892 og driver den indtil 1938, hvorefter gården sælges til anden side.

Du kan følge historien ved at åbne dette link:.  Minder fra Gerskov (PDF)